GLEDER SEG: John Arne Sandvik Kokkenes i Mesterlaug Haugalandet. Arkivfoto: Gaute-Håkon Bleivik.

Stiller opp for Bymisjonen

Kokkenes Mesterlaug Haugalandet lager julemiddag til Kirkens Bymisjon.

HAUGEUND: Torsdag får brukerne til Kirkens Bymisjon i Haugesund og på Stord julemiddag servert av lauget.

- Dette er et landsomfattende tiltak fra alle kokkelaug i Norge. Vi synes det er et fantastisk tiltak og vi stiller opp for å gi et bidrag til de som virkelig trenger det, sier John Arne Sandvik i Kokkens Mesterlaug Haugalandet.

Ribbe og pinnekjøtt

Han forteller til Haugesunds Avis at middagsgjestene kan velge mellom ribbe og pinnekjøtt. Til dessert disker de opp med riskrem, karamellpudding og sjokoladepudding.

Fire mann står for matlagingen som skjer på Karmsund videregående skole.

- Vi skal lage mat til mellom 70 og 80 personer, sier Sandvik.

- Et av få julebord uten rusmidler

Daglig leder i Kirkens Bymisjon Arne Valen er takknemlig.

- Dette er veldig kjærkommet. Og et av høydepunktene i julen. Det viser at kokkene ser på dette som en tradisjon. Dette er det tredje året. Julebordet er nok et av få i Haugesund uten rusmidler involvert, sier han.

Valen forteller at de har plass til rundt 50 middagsgjester på Cafe Bjørnson i Haugesund.

- Det kommer til å bli stinn brakke. Dette er noe brukerne setter virkelig pris på, sier Valen.